En del citat från inkomna kommentarer från körerna:

  1. Från Christina Angsvik Tarstad – körledare för Kören C.A.T. från Halmstad:

”Hej, Annika (Werdelin)! Det var verkligen en mycket fint ordnad festival!!! Allt var uttänkt! Allt flöt på bra! Det är nyttigt att som körledare sitta med och sjunga i en kör nu och då. Man får känna på hur det är att hitta tonerna och hänga med i alla instruktioner.

Det som frapperade mig var att det satt över tusen sångare i sina bänkar och det var inget kaos. Anders Berglund samtalade med musikerna och var inte stressad. Han tog sin tid, tog om lagom mycket, hängde inte upp sig på detaljer. Loa var bara för go. Inget konstigt med någon aktör. Alla gjorde sitt.

Orkestern var urbra – vilka musiker!!! – de var följsamma – hur lätt kan det vara att följas åt i ritardandon? Helbra!!!

Ljud- och ljuskillarna ska ha en riktig eloge – allt sköttes med finess – ljuset gick upp och ner i takt med när kören skulle sjunga. Mycket bra!!! Hälsa dem det. Du är också ett fenomen. Jag tittade på dig en hel del – du är lugn, koncentrerad, rycker in där det behövs, för du har koll på allt. Du är lågmäld – inte storvulen på något sätt – ödmjuk – duktig m.m. ….

I Varberg var det en kärleksfull stämning – en glad – en välkomnande.

Alla hade respekt för dig och dina andra medarbetare. Du behandlade alla så väl – solisterna, körerna, teknikerna, musikerna. Mycket fint att få vara med om detta….Tack. Detta har gett mig mycket energi! Med vänlig hälsning Christina”

2. Från Ilze Stala Stegö, Helsingborgs Motettkör:

”Stort tack! Excellent festival!”

3. Från Mariann Bothzén, Frillekören

”Tack för ert enorma jobb och engagemang. Hoppas verkligen ni känner allas vår tacksamhet och glädje. Så roligt med alla fina bilder.”

4. Från LiTo kören; Eva Johbarn

”Ni gör ett fantastiskt arbete, men vissa saker kan göras mycket bättre. Materialet ska vara klart och utlämnat i januari, när körerna drar igång vårterminen. STÄMfiler är ett måste om ni ska ha så många sånger, alla i kören medverkar inte och det finns inte tid på vår ordinarie körtid om vi ska kunna göra uppdrag i kyrkan mm. KÖRFESTIVAL? Flera har påpekat från publik sett, att det blev för många solister, dom saknade körsången, så många solister behövs inte i ett sånt här sammanhang. MATLISTOR mm måste kunna samköras, nu kom allt väldigt sent. Och utskicken till kören blev många och onödiga. NOTER/PROGRAM måste vara klart tidigare, nu kom det rättelser hela tiden, vilket innebär ännu mera utskick!”

5. Från Apelvikshöjds Kyrkokör; Stina Grahn-Scharin

”Tycker det hade varit roligt om alla körer hade tågat genom Varberg före vi ställer upp på torget på fredagskvällen. Alla körer har en skylt med sitt namn (lite som man gjorde på körstämman i Skinnskatteberg). Körerna går och sjunger på sina favoritsånger. Kul för alla – publik, folk på stan och körerna.”

6. Från Carina Lindquist, Bergåsa Damkör, Karlskrona

”Tack för en bra ordnad körfestival! Några saker som kan vara bättre: Värmen i idrottshallen var näst intill olidlig, Anders Berglund glömde att slå in kören på ett antal sånger …, för många och för svåra sånger (hade fungerat bättre om vi fått noterna mycket tidigare), kaffe/läskkön innan konserten var jättelång hela tiden – Förutom detta är vi mycket nöjda. Det var roliga sånger, den förbeställda maten efter konserten var suverän. Vi lever fortfarande på intrycket från kyrkokonserten på fredagskvällen i Varbergs kyrka. Magiskt! Tack från Bergåsa Damkör från Karlskrona!”