Med succén från festivalen i maj 2015 i bagaget laddade vi för fullt och den 26-27  maj blev det en härlig KÖRFESTIVAL 2017!!!!!

Så här såg programmet ut med alla körer på olika platser och tider i Varberg. Du kan bekvämt klicka på resp länk om du vill ha en kortare eller längre version. Under fliken Körer här intill finns det både bilder på och information om körerna.

Affisch A4 program
Affisch A3 program

Temat för år 2017 var Gemenskap, Inspiration och Glädje i Sång!

Anders Berglund dirigerade Festivalorkestern och alla körer tillsammans med våra solister Loa Falkman, Karin Dahlberg och Adrian Alebo Andersson!! Musikalisk solist var Magnus Johansson på trumpet. Festivalorkestern var Varberg Big Band förstärkt med stråkar, Hammond, pianon och slagverk. Ingrid Emanuelsson på flygel ackompanjerade Karin Dahlberg.

 

Fredag den 26 maj 2017:

Konserterna startade på eftermiddagen runt om i staden; Varbergs Teater, Varbergs Kyrka, Varbergs Stadshotell, Hamnmagasinet med flera ställen. Se programmet!

Stor samling på torget på kvällen med invigningstal och gemensam konsert. Dirigerades av Anders Berglund.

Lördagen den 27 maj 2017:

Konserterna fortsatte på lördagen på olika platser i Varberg och avslutades på kvällen i Sparbankshallen med alla 1200 körsångare, dirigent Anders Berglund, orkester och solister i en grandios final!