Här presenterar vi nyhetsbrev och annan nyttig information  om våra körfestivaler/aktiviteter:

Valborgsmässoafton 2024:

Varbergs Kvartettsällskap och Ingela Strandberg välkomnade våren på torget i Varberg i strålande solsken.

Fantastisk uppslutning med tusentals Valborgsfirare på Rantzauklippan i Varberg igår! Härligt! Vi njöt alla av solen, tal och körsång till vårens ära. Blanka-kören under ledning av Annika Werdelin och tal av Maria Gustafsson.

 

2024-04-22:

Valborgsfirandet på torget och vid Rantzauklippan i Varberg sker i samarbete med Varbergs kommun – en kommun som inspirerar❣

 

2024-04-16:

Valborgsfirande vid Rantzauklippan kl 20.00 den 30 april 2024/
BLANKA Varberg Choir Festival har även i år uppdraget av NOD Varbergs kommun att arrangera Valborgsfirandet vid Rantzauklippan i Varberg.
Visst längtar vi efter våren! Vad är bättre än att vi många tillsammans möter den med sång och en härlig brasa! BLANKA-Kören sjunger in våren och vårtalare är Maria Gustafsson, förvaltningschef för Borås Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltning, och boende i Varberg.
Välkomna och kom i god tid!
För din info sjunger Varbergs Kvartettsällskap på torget kl 18.
foto: Jochum Bernéus

2024-04-16:

På Valborgsmässoafton får man vara rask i benen!
Först kan Du njuta av sång och tal på Varbergs torg med Varbergs Kvartettsällskap och Ingela Strandberg.
Sedan tänder vi brasan på Rantzauklippan och hälsar våren med BLANKA-kören och talare är Maria Gustafsson.
Hjärtligt välkomna!

2024-04-05:

After work-sång fredagen den 26 april kl 17-18 i Varbergs Kyrka. 

I samarbete med Varbergs församling fyller vi hela kyrkan med förväntansfulla sångare inför Valborg. Häfte med vårsånger kommer att finnas i kyrkan. Välkommen att sjunga med!

Bild ”A capella” av Jonas Ellborg

2024-01-22

I ett evenemang av Varbergs Humanistiska Förening bjuder Varbergs Kvartettsällskap och BLANKA Varberg Choir Festival tillsammans på en spännande kväll med bordsvisor i ord och ton! Boka in måndagen den 25 mars kl 19 på Varbergs Teater!

Se vår facebooksida där du blir direkt länkad till Evenemanget och biljettköp om du inte är medlem i Varbergs Humanistiska Förening. Efter föredraget är Du välkommen på pyttipannamiddag på Gästis Matsalar. Länk till anmälan till middagen finns även den under evenemanget på vår facebooksida. Givetvis också på Varbergs Humanistiska Förenings fb-sida. Välkommen!

Hjärtligt välkomna!

 

2023-11-24

Det blir mycket sång och musik att glädjas åt och delta i framöver;
After work med julens sånger – Kom till Varbergs kyrka och sjung med fredagen den 8 och 15 december kl 17! BLANKA i samarbete med Varbergs församling.
Körsång på Varbergs torg – Den 2 och 3 advent, dvs den 10 och 17 december – Kl 13, kl 14 och kl 15 underhåller några Varbergskörer oss med julsånger under ca 15 min. BLANKA i samarbete med NOD Varberg.
På Visit Varberg och Varbergs församling kan ni se alla aktiviteter runt jultid.

2023-03-23

Valborgsfirande den 30 april 2023 vid Rantzauklippan med vårsång, tal och bål kl 20
BLANKA Varberg Choir hälsar tillsammans med kör och publik våren välkommen på Rantzauklippan på Valborgsmässoafton. Publiken är hjärtligt välkommen att delta i alla sångerna. Vi sjunger TILLSAMMANS de bekanta vårsångerna Vintern Ra, sköna Maj, Glad såsom fågeln, Uti vår hage, Åh hur härligt majsol ler etc.
Valborgsmässoelden tänds strax före kl 20 så kom i god tid!
Talare: Anneline Sander, ordf. kvinnojouren i Varberg
Körledare: Annika Werdelin
Evenemanget sker i samverkan med Varbergs Kommun.
Bild: Jochum Bernéus

2023-01-03:

Tillsammans med Peter Börjesson, som talare, hade BLANKA uppdraget att sjunga ut det gamla 2022 och in det nya året 2023 på balkongen till Varbergs Stadshotell. Därefter följde ett fint fyrverkeri på Varbergs Torg.

2022-11-15:

Hej alla BLANKAvänner!

Här kommer en hösthälsning med tack för senast! Finns i bifogade fil. Filen finns också bifogad på facebook. Vi funderar över framtida upplägg och hoppas du vill vara med och påverka! Välkommen med dina idéer!

Hej alla Blankavänner och tack för senast Nyhetsbrev nov 2022

2022-08-07:

Torgny Söderberg har lämnat oss i stor sorg och saknad.

Torgny var med och startade Blankafestivalen och 2015 genomförde vi den första.

Det var en ynnest och lycka att få arbeta med Torgny. Vi kommer att minnas Torgny genom hans musik, och vi som fick möjlighet att arbeta tillsammans med honom i vår styrelse minns också den härliga människan Torgny. Hans vänlighet, hans engagemang, hans kreativitet, och framför allt minns vi hans nyfikenhet och intresse av oss alla.

Han förmedlade ny stark energi, bland annat när vi gång på gång tvingades ställa in på grund av pandemin.

Han älskade musiken och tillförde sin professionalitet. Han gav sig inte när vi andra ville gå genvägar och minska på ambitionerna, han inspirerade och gav bredd åt låtval och sceniskt genomförande. Han gav mod till oss alla – för om Torgny trodde på vår festival – ja, då kände vi också att det skulle bli bra!

På festivalen 2022 sjöng och spelade vi hans låt ”Låt blommorna blomma”. Vi gjorde det som en särskild hyllning till Torgny som inte kunde vara med.

”Låt blommorna blomma, låt kärleken gro.  Låt livet du lever. Ge barn hopp och tro …”. En fin text till Torgnys toner.

Tack Torgny – du fick vårt arbete att blomma och du förmedlade hopp och tro!

BLANKA Varberg Choir Festival

Foto: Stig-Magnus Thorsén

2022-06-06:

Så här uppskattande uttrycker sig Göteborgs Konsertkör genom Torsten till vår Margareta Movert Hedström:

”Efter några dagar hemma igen efter Blanka tycker jag att jag vill skriva en rad och tacka för ett fint arrangemang.

I bussen hem var det många glada miner och man vittnade om en fin konsertupplevelse av ett lite annorlunda slag. För egen del följde jag konserten från åskådarplats och det var bra!

Hela kören i bussen och….. jag själv förstås  var mycket stolta över ”våran Matts” som vi tyckte gjorde bra ifrån sig.

Bakom projektet ligger massor med jobb,  det vet jag.  STORT TACK till Dig och hela gänget!

Får se när det blir dags för nästa gång….. flera sångare undrade om vi inte kunde göra detta igen – snart!

Hoppas ekonomi och allt annat praktiskt efterarbete går ihop så att ni kan njuta fullt ut och sedan ha en härlig sommar!

Varma hälsningar”

 

2022-06-02:

Under Festkonserten på lördagskvällen i Sparbankshallen delade vi ut årets välförtjänta Körledarstipendium på SEK 10 000:– till Eva Johbarn. Se motiveringen här:

Stipendium Eva Johbarn 2022

2022-06-01:

Vi tackar för alla fantastiska omdömen om 2022 års BLANKA körfestival som förmedlats till oss genom olika kanaler. Från Bengt Eckerdal  kom följande idag:

”Hej!
Här kommer punktat kommentarer till Årets Blanka-festival.
* Av tre festivaler den bästa.
* Trots de enorma svårigheter som pandemin har genererat en mycket god organisation.
* Rika tillfällen till extraövningar.
* We are voice!!!!!!!!!!!!
* Konserten på lördagskvällen tydligt lokalförankrad och ändå av högsta kvalitet vad gäller musiker och solister. Eminent dirigent. Varierat och mycket fint repertoarval. Bra ljud. God logistik. Bra tidsplanering.
Kort sagt Mycket bra!
Hälsningar
Bengt Eckerdal”
Bengt är körledare, kyrkomusiker och musiklärare, och dessutom har han varit ledare för Varbergs Kvartettsällskap i 25 år! Vi tackar för de uppskattande orden!

 

2022-05-28:

SVT Nyheter Halland publicerade följande länk från gårdagens invigning på Varbergs Torg! Den stora kören underhöll, härligt framträdande av våra norska gäster manskören Örnen, och vi fick njuta av solisterna Emmi Christensson och Jakob Antonér.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/hundratals-korsangare-samlas-i-varberg-under-helgen

2022-05-27:

Vi har beslutat att trotsa vinden och kommer att genomföra Invigningskonserten på Varbergs Torg kl 20 som planerat! Håll gärna fortsatt tummarna!☀️⛅️☀️🎼🎹🎤
Känn er hjärtligt välkomna, både körsångare, solister och publik till BLANKA Varberg Choir Festival.
Som ni ser av programmet för båda dagarna börjar körernas egna konserter kl 17.30 idag fredag. Det är bara till lördagskvällens konsert i Arena Varberg du behöver biljett. Länken hittar du här nere på affischen.
Eller så knallar du iväg till Biblioteket/kulturhuset Komedianten och köper över disk. Tralala!!

2022-05-26:

Härligt fin artikel i Varbergsposten igår om Emmi Christensson och vår festival. Här kommer en länk: https://dmweb.v-tab.se/web…/Dalim/GIVAB/VP/DVL/reader.html
🎼🎤🎼🙂 Se sidan 20!!

2022-05-24:

OM det finns risk för dåligt väder på fredagskvällen har vi möjlighet att flytta Invigningskonserten från Varbergs Torg till Varbergs Kyrka, MEN vi håller tummarna för att det blir uppehållsväder! Ju fler tummar vi håller, desto …..!!!🌻🌞☀️⛅️

2022-05-23

Grattis! Här kommer Festkonsertens program i Arena Varberg på lördag kväll den 28 maj kl 19. Hjärtligt välkomna! Biljettlänken är här: https://www.tickster.com/…/blanka-varberg-choir-festival
För dig som har tid och lust att mingla lite före konserten så öppnar baren kl 17.30. Vi ses!

2022-05-17

Här kommer Festivalprogrammet med alla körers enskilda uppträdanden 27-28 maj 2022 i Varbergs Teater, Varbergs Kyrka, invigning på Varbergs Torg och den stora finalkvällen i Arena Varberg på lördagskvällen. Du kan klicka på länken här nedan och komma direkt till Tickster för biljetter till lördagskvällen. Eller så går du in på Visit Varberg, Tickster, Varbergs Teater/Biblioteket/Kulturhuset komedianten eller Rydholms i Varberg och köper över disk.

https://www.tickster.com/sv/events/mcynn41gkv09pmr/2022-05-28/blanka-varberg-choir-festival

 

 

 

2022-05-12

Kom och öva TILLSAMMANS i kyrkan
Det klingade härligt när över 150 sångare samlades i Varbergs kyrka på onsdagskvällen. Vi fick träna bland annat O Fortuna, Låt blommorna blomma och Länge leve livet. Solisten Nontokozo Tshabala fick oss alla att svänga extra mycket i Baba Wethu.
Kort sagt: Det blev en härlig kväll tyckte nog vi alla som var där.
Du som missade har chansen två onsdagar till!
Varmt välkommen till Varbergs kyrka den 18 och 25 maj klockan 19.00-21.00
Ingen föranmälan behövs.
Ta med ditt nothäfte, din röst och ditt engagemang så skapar vi magi tillsammans!

2022-05-11

Här kommer Nyhetsbrev maj med mycket matnyttig information om Festivalprogrammet; tider och platser för både fredag och lördag 27-28 maj inkl. program och låtordning för sångarna på lördagskvällen.

Blanka Nyhetsbrev maj 2022

program och låtordning info sångaktiva BLANKA 2022

2022-05-05:

Ny chans att öva TILLSAMMANS på onsdag 11 maj

Hej alla sångarvänner! Vilket tryck det blev när runt 150 BLANKA-sångare samlades på onsdagskvällen i Varbergs kyrka. Vi fick uppleva en fantastisk stund och alla som var där kändes väldigt taggade inför festivalen som kommer allt närmare.

Annika Werdelin, som ledde övningen, hälsar och tackar för en fin repetition. Det var roligt att det kom så många!

Även nu på onsdag, den 11 maj, är det Annika som håller i övningen. Vi kommer bland annat att öva på O Fortuna, Anthem och Tre lå , men hinner vi mer så kommer vi även gå in på andra sånger. Med på övningen är Nontokozo Tshabalala som kommer att vara solist i Baba Wetu. Hon har sitt ursprung från Sydafrika bor och verkar i Göteborg.

Du behöver inte föranmäla dig!

Ta med ditt BLANKA-nothäfte och kom och sjung av hjärtats lust!

Varmt välkommen till Varbergs kyrka 11 maj klockan 19.00-21.00

 Och du övar väl egen hand i We Are Voice-appen…

2022-05-02

Så här ser tiderna ut för enskilda och gemensamma körframträdanden under körfestivalen 27-28 maj 2022 (förutom den stora konserten i Arena Varberg på lördagskvällen förstås):

Tid och plats för enskilda och gemensamma körframträdanden 27 28 maj 2022

 

2022-04-27

2022-04-27

Kom och öva TILLSAMMANS i Varbergs kyrka
Kära sångarvänner som kommer att medverka på BLANKA Varberg Choir Festival 27-28 maj 2022!
Det här meddelandet är till er!
Fyra onsdagskvällar i maj samlas alla vi som vill öva inför festivalen i Varbergs kyrka klockan 19-21 för en gemensam träning.
Vid tidigare festivaler har dessa övningar varit underbara stunder med en kyrka ”knökfull” med sångare och ett tak som nästa har lyft sig emellanåt…
Nu på onsdag, den 4 maj, är det Annika Werdelin som håller i övningen. Planen är att bland annat öva på Förklädd Gud, Hallelujah-kören samt a capella-sånger.
Du behöver inte föranmäla dig!
Ta ditt BLANKA-nothäfte och kom och sjung av hjärtats lust!
Varmt välkommen till Varbergs kyrka 4 maj klockan 19.00-21.00
Och glöm inte att öva på egen hand i We Are Voice-appen!

2022-04-12

BLANKA Varberg Choir Festival står som arrangör av årets Valborgsmässofirande den 30 april vid Rantzau-klippan i Varberg.
Tal till våren, om vikten av gemenskap och att vara TILLSAMMANS hålls av Gunnar Törnqvist.
Valborgskören under ledning av Annika Werdelin bjuder på traditionella vårsånger. 🎼🎉💙💙💙🌻🌻🌻
Välkommen strax innan kl 20!

2022-04-09

Välkommen att köpa biljetter till våren stora sånghändelse i Varberg! Mycket är gratis men till den stora festivalkonserten i Arena Varberg behöver du som publik en biljett, förstås! Du kan scanna på annonsen, så kommer du direkt till Tickster! Lätt som en plätt!

2022-03-25

Mycket matnyttig information finner du här i mars nyhetsbrev; hela festivalprogrammet för 27-28 maj med tider. Dela med dig till dina kollegor!

Blanka Nyhetsbrev mars 2022

2022-03-10

Ett nytt erbjudande från We are Voice ligger under deras flik här intill i kursiv text. Fundera över om det skulle vara bra för dig och din kör att få tillgång till Gruppaketet. Erbjudandet att lösa in koden gäller tom 30 juni 2022.

Annons Varbergs Tidning mars apr maj 2022

2022-03-01 – Biljetter!!!

Här finns länken på Tickster för biljetter till den stora konserten på lördagskvällen kl 19 i Arena Varberg/Sparbankshallen. Informera dina nära och kära, goda vänner och kompisar! Du hittar länken direkt från vår Facebook sida också.

https://www.tickster.com/sv/events/mcynn41gkv09pmr/2022-05-28/blanka-varberg-choir-festival

2022-02-11

För dig som tidigare inte anmält dig till BLANKA-festivalen 2022:

Fortfarande chans att vara med på västsvensk körfest …………
Har din kör funderat på att vara med på BLANKA Varberg Choir Festival? Eller vill du kanske vara med på egen hand i Pop Up-kören? Nu finns på nytt chansen att uppleva den stora västsvenska körfesten. Den 27-28 maj ses vi i Varberg och du kan vara med.
Detta är tredje gången BLANKA Varberg Choir Festival anordnas. Årets festival skulle egentligen förverkligats våren 2020, men har naturligtvis fått vänta på grund av pandemin.
Målet är att samla runt 1 000 körsångare under parollen ”Tillsammans”, och det målet var uppnått inför festivalen 2020. Men under pandemin är det nu några körer som har lämnat återbud, vilket gör att festivalen kan öppna för ytterligare några anmälningar.
Anmäl din kör…
Festivalen rymmer möjlighet till eget framträdande för din kör, invigningskonsert på torget på fredagskvällen och stor festkonsert tillsammans med musiker och solister inför en tusenhövdad publik på lördagskvällen.
Din kör får repertoaren i ett tryckt nothäfte och deltagarna kan dessutom öva med hjälp av We Are Voice där ni har tillgång till stämfiler och noter. Under våren kommer det också att erbjudas möjlighet att träna tillsammans med hundratals andra sångare i gemensamma körrepetitioner i Varbergs kyrka.
…eller var med på egen hand
Nytt i årets festival är också Pop Up-kören. Du kan som enskild sångare anmäla dig till den. Då får du tillgång till We Are Vocie-appen där du kan öva, nothäfte med repertoaren och kan vara med i den stora kören på torget på fredagen och på konserten på lördagskvällen.
Här kan du läsa mera: https://www.varbergchoirfestival.se
Frågor besvaras av Margareta Movert Hedström som också tar emot anmälan. Anmälningsblankett ligger under Inbjudan/Anmälan.
Tfn: 0728 53 33 22

2022-02-03

Här kommer matnyttig information i nyhetsbrevet februari 2022 till er deltagare i körfestivalen 27-28 maj 2022. Nu laddar vi för en härlig BLANKA-helg i maj!

Blanka Nyhetsbrev februari 2022

2022-01-19

Under fliken We are Voice hittar du uppdaterad information om appen We are Voice , som du har tillgång till för övning av den repertoar vi skall framföra under den stora körfestivalen på lördagskvällen den 28 maj! Den är verkligen en tillgång för oss alla som vill öva, antingen enskilt eller tillsammans med din kör. Du som ännu inte laddat upp den på din smartphone eller dator, gör det!!!

2021-12-22

Vi hade av Varbergs kommun fått äran att även i år delta och underhålla vid årets nyårsfirande på Varbergs Torg, men pga av införda nya coronarestriktioner är evenemanget inställt. Självklart ser vi fram emot ett nytt tillfälle, som säkert dyker upp när solen står högre på himlen!

”Kommunen ställer in nyårsfirandet på Varberg Torg
Under ett avstämningsmöte på tisdagseftermiddagen mellan kommundirektören, den politiska ledningen i Varbergs kommun och representanter för näringslivs- och destinationskontoret togs ett beslut angående det planerade nyårsfirandet på Varbergs torg.
– Vi har fattat beslutet att ställa in nyårsfyrverkeriet. Det handlar om att minska smittspridningen i samhället och då är inte detta genomförbart, säger Martin Andersson som är näringslivsdirektör.
Arrangemanget kommer dock att ske vid en annan tidpunkt. Tidigare har man flaggat för att påskafton kan vara ett alternativ.
– När det gäller tidpunkt får vi återkomma. Vi vill inte spika något nu, säger Martin Andersson.

2021-12-11

Precis som förra året har vi i i BLANKA fått uppdraget att vara med att fira in det nya året på Varbergs Torg 2021! Vi är mycket stolta över uppdraget!

Nyårsfirande på Varbergs torg 2021 information från Varbergs Kommun

2021-11-11

Nytt besked: Det blir stor konsert inomhus! Bifogar BLANKA Nyhetsbrev november 2021 med information om vårt beslut att ändra igen – till stor inomhuskonsert på lördagskvällen den 28 maj 2022!

BLANKA Nyhetsbrev November 2021

2021-10-07

Här finns senaste nyhetsbrev, oktober 2021, att läsa. Vi har beslutat om några förändringar från det ursprungliga upplägget, men håll i och håll ut och öva!!! – det blir en härlig festival 27-28 maj 2022!

Blanka Nyhetsbrev oktober 2021

2021-09-09

Bifogar här senaste Nyhetsbrev. Observera att vårt körsamråd som skulle hållits  den 11 september är uppskjutet. Vi återkommer senare under hösten i ämnet. Förstår att ni startar upp nu och framöver, och hoppas ni tycker det är lika roligt som vi att komma igång igen!

Blanka Nyhetsbrev september 2021

 

2021-08-27

Inbjudan till körledarsamråd för att diskutera olika alternativ av genomförande av körfestivalen 2022

Vi hoppas ni ligger i startgroparna för att återuppta det normala körsjungandet nu till hösten. Vi har i veckan sänt ut bifogade inbjudan till alla körledare och kontaktpersoner, och hoppas ni vill delta i ett samråd den 11 september kl 10.30 – 12.30, antingen fysiskt i Varberg eller digitalt via Teams. Du anmäler dig till Margareta Movert Hedström på info@varbergchoirfestival.se. Du kan också hålla dialogen öppen med oss via mejl till annika.werdelin@gmail.com.

Se bifogade fil för all information för närvarande.

Inbjudan till körledarsamråd 11 sept 2021

2021-05-04

Hej Körvänner!

Om några dagar är det Kristi Himmelsfärdshelg 2021 och samtidigt de dagar då vi alla skulle få träffas. Vi skulle sjunga för varandra och för en storpublik i Varberg. Nu blev det inte så och vi har fått be er att tillsammans med oss längta och se fram emot ett nytt försök den 27-28 maj 2022.

Vi hoppas och hoppas och vill med denna hälsning skicka en liten ”teaser” om hur bra allting faktiskt kan vara. Med gemenskap och med sångarglädje och med underbar musik! Skicka gärna vår hälsning vidare till kontaktpersoner och medlemmarna i era körer.

Vi återkommer med information i slutet av sommaren när vi och ni vet mer om läget. Men vår egen plan ligger fast – en festival skall det bli!

Hälsningar

Festivalstyrelsen gm

Svante Gordh

Ordförande i BVCF

Vi ses igen om ett år

16 november 2020

BLANKA Varberg Choir Festival pausas till den 27-28 maj 2022!

Vi berättade igår att vi än en gång tvingats trycka på pausknappen. I bifogade nyhetsbrev kan du läsa om de praktiska konsekvenser det har för dig som körsångare och vilka beslut ni får fundera över. Kontakta oss gärna om du har frågor. Kontaktlistan finns både i nyhetsbrevet och under ”Kontakta oss” på denna hemsida. Även om situationen nu känns tråkig, är vi övertygade om att det finns hopp för en härlig festival 2022! Vi hoppas och tror att alla ni som är anmälda till 2020 är med oss även 2022!!! Välkomna!

Nyhetsbrev BLANKA November 2020

15 november 2020

Som ni säkert sett på vår facebooksida har vi tryckt på pausknappen ytterligare ett år! På grund av det förvärrade coronaläget ser vi f n ingen annan möjlighet än att ställa in 2021 års körfestival och skjuta hela evenemanget ytterligare ett år framåt – till den 27-28 maj 2022. I nyhetsbrevet som läggs ut här under morgondagen finns en hel del nyttig information om deltagande 2022. Vi ses!

8 oktober 2020

Nyhetsbrev oktober 2020 har mailats ut till alla körledare. Här finns nyhetsbrevet där du läsa om läget nu och hur vi tänker framöver. Lägg gärna ut information och bilder på facebook/eller maila till oss/ och berätta hur ni jobbar på i era körer. Det finns också matnyttig information om bl a We are Voice och deras utbud till oss. Vi håller tummarna för 2021!

Nyhetsbrev BLANKA Oktober 2020

30 september 2020:

För dig som tränar med hjälp av appen We are Voice – Den kommer att vara öppen ända fram till och med festivalen 2021! Så det är bara att fortsätta att använda fina hjälpmedel och öva på. Läs även under fliken We are Voice.

27 augusti 2020:

Som ni säkert sett i pressen har Sveriges olika körförbund kommit överens om en corona-strategi som gäller fr o m idag.

”Vilken glädje det är att vi kan börja träffas och sjunga igen, även om det blir annorlunda på många sätt!

Läs körförbundens tips och råd här!

 

9 april 2020:

Vännerna på We are Voice är med oss när vi nu flyttat BLANKA-festivalen till nästa år. Kika under fliken We are Voice så ser du hur det kommer att fungera framöver.

7 april 2020:

Till er som hade köpt biljetter till den stora konserten lördagen den 23 maj 2020 i Arena Varberg – det pågår återbetalning till er som handlat via Komedianten eller via körerna. Till er som köpt via Tickster sköts återbetalningen av VisitVarberg. Detta kan ta lite tid eftersom Tickster har många evenemang som skall betalas tillbaka.

Nu hoppas vi att denna besvärliga tid orsakad av corona-viruset blir så kort som möjligt, att vi alla får vara friska och önskar varandra en Glad Påsk!??❤️

22 mars 2020:

Nyhetsbrev utsänt till körernas ledare idag. Vi trycker på pausknappen för BLANKA Varberg Choir Festival 2020 och kommer igen 14-15 maj 2021. Se bifogade nyhetsbrev. Uppdatering av information på olika medier sker successivt fr o m idag.

Nyhetsbrev Blanka – Corona mars 2020

12 mars 2020:

Bifogar festivalstyrelsens information idag med anledning av Corona-viruset och vad som kan hända med vår Festival.

Informationen är också mailad till alla deltagande körers ledare.

Blankafestivalen och Corona information 12 mars 2020

 

11 mars 2020

Bifogar en uppdaterad Konsertplan platser och tider för enskilda körer 22-23 maj 2020.

Konsertplan enskilda körers framträdanden 22-23 maj 2020 daterad 11 mars 2020

7 mars 2020

Nyhetsbrev mars 2020

Tider Arena Varberg 23 maj

Konsertplan platser och tider for enskilda korer 22-23 maj 2020

 

3 februari 2020:

Här finner du filen med platser och tider för deltagande körers enskilda framträdanden:
Konsertplan platser och tider för enskilda korer 22-23 maj 2020

Vad spännande att det börjar närma sig KÖRFESTIVALEN 22-23 maj 2020!

20 januari 2020:

Förslag till Konsertplan för de enskilda körframträdandena på fredag och lördag förmiddag 22-23 maj är mailad ut till körledarna. Ni har till den 16 februari på er att fundera över förslaget. Utöver det finns det förslag från en manskör att göra gemensamt framträdande med enbart deltagande manskörer. Underlag för detta är mailat till manskörernas ledare.

14 januari 2020:

Nu är nothäftena för den stora konserten på lördagskvällen den 23 maj i Arena Varberg/Sparbankshallen levererade till körledarna fvb körsångarna! En del av er i Varbergs-trakten har fått dem på releasepartyt eller via sångkollega. Ni andra har fått leverans med DHL.

2 januari 2020:

Nyhetsbrev 2 jan 2020 – Nothäften till den gemensamma konserten/Välkommen till vårt Releaseparty – 

Inbjudan releaseparty/Nothäften klara

 

29 december 2019:

Körledaren Annika Werdelin, som bland annat är initiativtagare till körfestivalen Blanka Varberg Choir Festival, har fått hedersuppdraget att nyårstala på Varbergs Torg på nyårsafton 2019-2020.
Efter talet stämmer hon och en kör upp i sång och därefter kan alla på torget delta i allsången. Vill man öva sin stämma innan tolvslaget öppnar kyrkan upp vid 23 för de som vill provsjunga med Blanka Varberg Choir Festival. Här är texten:

Text till nyårssång på Varbergs Torg:

Auld Lang Syne

Varbergs Nyårshymn                                                Text: Magnus Gällblad Musik: Skotsk Folkvisa

Ett år har gått, nu står vi här, tillsammans du och jag,

och tänker på den tid som flytt, och på vår morgondag.

På vänner som vi haft en gång och vänner som vi har

och alla som vi möta får  under våra levnadsdar.

 

Och även om det känns som långt ifrån varann vi är

så finns det mer som enar oss, än håller oss isär.

Så tag en okänd hand i din, för det är bara då,

vi räcker hela vägen fram, ja dit som vi vill nå!

 

Så sjung en sång för kärleken, för vänskap som består.

Försök att göra mycket gott med livet som du får.

Låt glädjens toner fylla dig, till både kropp och själ

och låt oss vara människor som vill varandra väl.

Låt livets toner fylla dig, till både kropp och själ,

och låt oss vara människor som vill varandra väl.

 

30 november 2019:

Nyhetsbrev nov 2019

18 november 2019:

Toppenbra julklapp! Nu kan ni köpa biljetter till den stora festivalkvällen den 23 maj 2020. Finns på visitvarberg.se och Komedianten/Varberg under länken https://secure.tickster.com/ambevba65cc8tvg. Du kan även köpa över disk på Komedianten.

16 november 2019:

Du som är anmäld till körfestivalen 22-23 maj 2020 ??? har möjlighet att vara med på gemensamma körövningar i Varbergs Kyrka. Datum, tid kl 19.15 och ledare för övningarna kommer att vara:

22/4 och 29/4 Annika Werdelin, initiativtagare och körledare

6/5 Matts Johansson, sångpedagog

13/5 Gunno Palmqvist, dirigent

Välkommen!

9 november 2019

Härligt! Nu är det en bra bit över 1000 körsångare anmälda! Det betyder också att det är fullt och de som fr o m nu kommer in med sin anmälan läggs i en väntelista. Gäller både körer och pop up-sångare.

23 OKTOBER 2019

Här nedan finns en sammanställning av repertoaren för den stora konserten på lördagskvällen i Arena Varberg/Sparbankshallen.

Repertoar för festivalkören Blanka

7 oktober 2019

Härligt att vi fått in så många anmälningar till festivalen 2020. Du som körledare har fått information om att sända in en bild och en kortare text om din kör, vilka vi lägger upp på hemsidan här intill. Önskvärd storlek på bilden är 2048 x 1152 pixl. Ni som varit med 2017 och tycker att den bilden och texten är ok, ber vi dig meddela det.

Nyhetsbrev September:

Nyhetsbrev sept 2019

Observera att du i nyhetsbrevet också kan läsa om möjligheten att vara med och sjunga på den stora konserten om din egen kör inte anmälts. Som enskild sångare kan du anmäla dig till Popup-kören. Du får då tillgång till We are Voice-appen och till de öppna repetitioner som kommer att vara under våren. Längst ner här på sidan finns anmälningsunderlag. Det finns även under fliken Inbjudan/Anmälan.

Inbjudan till Popupkören

Noter och musikarrangemang

Ni som är anmälda till körfestivalen 2020 kommer att få noter via en app i mobiltelefon/läsplatta. Systemet är framtaget av företaget We are Voice, vilket BLANKA samarbetar med. http://www.wearevoice.se. Inloggningsuppgifter till We are Voice kommer då anmälningstidens gått ut.

Genom appen eller läsplattan kommer körledaren och körsångarna via körledaren enkelt att få tillgång till festivalrepertoaren. Man ska även via appen ladda ned noter till repertoaren i PDF-form. Tillgången till appen kommer att vara ca 9 månader.

Bakom We Are Voice står Simon Ljungman, Martin Rolinski och Fredrik Berglund.

Noter och ljudfiler via We are Voice

Förlängd anmälningstid!

Vi gläds nu åt att det kommer in anmälningar till festivalen 22-23 maj 2020! Härligt! Samtidigt har vi fått påstötningar om att det finns behov av att förlänga anmälningstiden eftersom många körer inte träffas innan i slutet av augusti början september. Sagt och gjort! Anmälningstiden är alltså förlängd till den 1 oktober 2019! Hjärtligt välkomna med Din och Din körs anmälan!

7 augusti 2019:

Nu droppar det in anmälningar till festivalen 22-23 maj 2020. Hjärtligt välkomna att sända in Din och Din körs anmälan. Du hittar Anmälningsblankett och inbjudan här nedan och under rubriken Inbjudan/Anmälan. Vi ser fram emot en festlig festival 2020! Som tidigare kommer ni att framträda med era egna körer på olika ställen i Varberg på fredagen, gemensam konsert på torget på fredagskvällen och stor konsert med artister och orkester på lördagskvällen. Välkomna!

11 maj 2019:

Nu är det klart! Förutom att vi får njuta av alla körsångare på olika platser i Varberg 22-23 maj 2020 kommer dessa att på scen på Arena Varberg få sällskap av Rickard Söderberg, Emmi Christensson och Jakob Antonér.

Anmälan körer till BLANKA Varberg Choir Festival 2020

Anmalningsblankett BLANKA Popupkören

 

Som ni ser har vi också en ny logga för 2020. Original av Jonas Ellborg, konstnär boende i Varberg. Jonas var också pappa till loggan för festivalen 2015 och 2017.

Fotografen som tagit alla bilder under rubriken Bilder 2017 är Stig-Magnus Thorsén.

Här är länken till biljettköp http://www.visitvarberg.se.

Om du behöver övernatta i Varberg – se bifogade info om hotell. Det finns också kartor med i filen

Boende varberg