Här presenterar vi nyhetsbrev och annan nyttig information  om våra körfestivaler:

2022-01-19

Under fliken We are Voice hittar du uppdaterad information om appen We are Voice , som du har tillgång till för övning av den repertoar vi skall framföra under den stora körfestivalen på lördagskvällen den 28 maj! Den är verkligen en tillgång för oss alla som vill öva, antingen enskilt eller tillsammans med din kör. Du som ännu inte laddat upp den på din smartphone eller dator, gör det!!!

2021-12-22

Vi hade av Varbergs kommun fått äran att även i år delta och underhålla vid årets nyårsfirande på Varbergs Torg, men pga av införda nya coronarestriktioner är evenemanget inställt. Självklart ser vi fram emot ett nytt tillfälle, som säkert dyker upp när solen står högre på himlen!

”Kommunen ställer in nyårsfirandet på Varberg Torg
Under ett avstämningsmöte på tisdagseftermiddagen mellan kommundirektören, den politiska ledningen i Varbergs kommun och representanter för näringslivs- och destinationskontoret togs ett beslut angående det planerade nyårsfirandet på Varbergs torg.
– Vi har fattat beslutet att ställa in nyårsfyrverkeriet. Det handlar om att minska smittspridningen i samhället och då är inte detta genomförbart, säger Martin Andersson som är näringslivsdirektör.
Arrangemanget kommer dock att ske vid en annan tidpunkt. Tidigare har man flaggat för att påskafton kan vara ett alternativ.
– När det gäller tidpunkt får vi återkomma. Vi vill inte spika något nu, säger Martin Andersson.

2021-12-11

Precis som förra året har vi i i BLANKA fått uppdraget att vara med att fira in det nya året på Varbergs Torg 2021! Vi är mycket stolta över uppdraget!

Nyårsfirande på Varbergs torg 2021 information från Varbergs Kommun

2021-11-11

Nytt besked: Det blir stor konsert inomhus! Bifogar BLANKA Nyhetsbrev november 2021 med information om vårt beslut att ändra igen – till stor inomhuskonsert på lördagskvällen den 28 maj 2022!

BLANKA Nyhetsbrev November 2021

2021-10-07

Här finns senaste nyhetsbrev, oktober 2021, att läsa. Vi har beslutat om några förändringar från det ursprungliga upplägget, men håll i och håll ut och öva!!! – det blir en härlig festival 27-28 maj 2022!

Blanka Nyhetsbrev oktober 2021

2021-09-09

Bifogar här senaste Nyhetsbrev. Observera att vårt körsamråd som skulle hållits  den 11 september är uppskjutet. Vi återkommer senare under hösten i ämnet. Förstår att ni startar upp nu och framöver, och hoppas ni tycker det är lika roligt som vi att komma igång igen!

Blanka Nyhetsbrev september 2021

 

2021-08-27

Inbjudan till körledarsamråd för att diskutera olika alternativ av genomförande av körfestivalen 2022

Vi hoppas ni ligger i startgroparna för att återuppta det normala körsjungandet nu till hösten. Vi har i veckan sänt ut bifogade inbjudan till alla körledare och kontaktpersoner, och hoppas ni vill delta i ett samråd den 11 september kl 10.30 – 12.30, antingen fysiskt i Varberg eller digitalt via Teams. Du anmäler dig till Margareta Movert Hedström på info@varbergchoirfestival.se. Du kan också hålla dialogen öppen med oss via mejl till annika.werdelin@gmail.com.

Se bifogade fil för all information för närvarande.

Inbjudan till körledarsamråd 11 sept 2021

2021-05-04

Hej Körvänner!

Om några dagar är det Kristi Himmelsfärdshelg 2021 och samtidigt de dagar då vi alla skulle få träffas. Vi skulle sjunga för varandra och för en storpublik i Varberg. Nu blev det inte så och vi har fått be er att tillsammans med oss längta och se fram emot ett nytt försök den 27-28 maj 2022.

Vi hoppas och hoppas och vill med denna hälsning skicka en liten ”teaser” om hur bra allting faktiskt kan vara. Med gemenskap och med sångarglädje och med underbar musik! Skicka gärna vår hälsning vidare till kontaktpersoner och medlemmarna i era körer.

Vi återkommer med information i slutet av sommaren när vi och ni vet mer om läget. Men vår egen plan ligger fast – en festival skall det bli!

Hälsningar

Festivalstyrelsen gm

Svante Gordh

Ordförande i BVCF

Vi ses igen om ett år

16 november 2020

BLANKA Varberg Choir Festival pausas till den 27-28 maj 2022!

Vi berättade igår att vi än en gång tvingats trycka på pausknappen. I bifogade nyhetsbrev kan du läsa om de praktiska konsekvenser det har för dig som körsångare och vilka beslut ni får fundera över. Kontakta oss gärna om du har frågor. Kontaktlistan finns både i nyhetsbrevet och under ”Kontakta oss” på denna hemsida. Även om situationen nu känns tråkig, är vi övertygade om att det finns hopp för en härlig festival 2022! Vi hoppas och tror att alla ni som är anmälda till 2020 är med oss även 2022!!! Välkomna!

Nyhetsbrev BLANKA November 2020

15 november 2020

Som ni säkert sett på vår facebooksida har vi tryckt på pausknappen ytterligare ett år! På grund av det förvärrade coronaläget ser vi f n ingen annan möjlighet än att ställa in 2021 års körfestival och skjuta hela evenemanget ytterligare ett år framåt – till den 27-28 maj 2022. I nyhetsbrevet som läggs ut här under morgondagen finns en hel del nyttig information om deltagande 2022. Vi ses!

8 oktober 2020

Nyhetsbrev oktober 2020 har mailats ut till alla körledare. Här finns nyhetsbrevet där du läsa om läget nu och hur vi tänker framöver. Lägg gärna ut information och bilder på facebook/eller maila till oss/ och berätta hur ni jobbar på i era körer. Det finns också matnyttig information om bl a We are Voice och deras utbud till oss. Vi håller tummarna för 2021!

Nyhetsbrev BLANKA Oktober 2020

30 september 2020:

För dig som tränar med hjälp av appen We are Voice – Den kommer att vara öppen ända fram till och med festivalen 2021! Så det är bara att fortsätta att använda fina hjälpmedel och öva på. Läs även under fliken We are Voice.

27 augusti 2020:

Som ni säkert sett i pressen har Sveriges olika körförbund kommit överens om en corona-strategi som gäller fr o m idag.

”Vilken glädje det är att vi kan börja träffas och sjunga igen, även om det blir annorlunda på många sätt!

Läs körförbundens tips och råd här!

 

9 april 2020:

Vännerna på We are Voice är med oss när vi nu flyttat BLANKA-festivalen till nästa år. Kika under fliken We are Voice så ser du hur det kommer att fungera framöver.

7 april 2020:

Till er som hade köpt biljetter till den stora konserten lördagen den 23 maj 2020 i Arena Varberg – det pågår återbetalning till er som handlat via Komedianten eller via körerna. Till er som köpt via Tickster sköts återbetalningen av VisitVarberg. Detta kan ta lite tid eftersom Tickster har många evenemang som skall betalas tillbaka.

Nu hoppas vi att denna besvärliga tid orsakad av corona-viruset blir så kort som möjligt, att vi alla får vara friska och önskar varandra en Glad Påsk!??❤️

22 mars 2020:

Nyhetsbrev utsänt till körernas ledare idag. Vi trycker på pausknappen för BLANKA Varberg Choir Festival 2020 och kommer igen 14-15 maj 2021. Se bifogade nyhetsbrev. Uppdatering av information på olika medier sker successivt fr o m idag.

Nyhetsbrev Blanka – Corona mars 2020

12 mars 2020:

Bifogar festivalstyrelsens information idag med anledning av Corona-viruset och vad som kan hända med vår Festival.

Informationen är också mailad till alla deltagande körers ledare.

Blankafestivalen och Corona information 12 mars 2020

 

11 mars 2020

Bifogar en uppdaterad Konsertplan platser och tider för enskilda körer 22-23 maj 2020.

Konsertplan enskilda körers framträdanden 22-23 maj 2020 daterad 11 mars 2020

7 mars 2020

Nyhetsbrev mars 2020

Tider Arena Varberg 23 maj

Konsertplan platser och tider for enskilda korer 22-23 maj 2020

 

3 februari 2020:

Här finner du filen med platser och tider för deltagande körers enskilda framträdanden:
Konsertplan platser och tider för enskilda korer 22-23 maj 2020

Vad spännande att det börjar närma sig KÖRFESTIVALEN 22-23 maj 2020!

20 januari 2020:

Förslag till Konsertplan för de enskilda körframträdandena på fredag och lördag förmiddag 22-23 maj är mailad ut till körledarna. Ni har till den 16 februari på er att fundera över förslaget. Utöver det finns det förslag från en manskör att göra gemensamt framträdande med enbart deltagande manskörer. Underlag för detta är mailat till manskörernas ledare.

14 januari 2020:

Nu är nothäftena för den stora konserten på lördagskvällen den 23 maj i Arena Varberg/Sparbankshallen levererade till körledarna fvb körsångarna! En del av er i Varbergs-trakten har fått dem på releasepartyt eller via sångkollega. Ni andra har fått leverans med DHL.

2 januari 2020:

Nyhetsbrev 2 jan 2020 – Nothäften till den gemensamma konserten/Välkommen till vårt Releaseparty – 

Inbjudan releaseparty/Nothäften klara

 

29 december 2019:

Körledaren Annika Werdelin, som bland annat är initiativtagare till körfestivalen Blanka Varberg Choir Festival, har fått hedersuppdraget att nyårstala på Varbergs Torg på nyårsafton 2019-2020.
Efter talet stämmer hon och en kör upp i sång och därefter kan alla på torget delta i allsången. Vill man öva sin stämma innan tolvslaget öppnar kyrkan upp vid 23 för de som vill provsjunga med Blanka Varberg Choir Festival. Här är texten:

Text till nyårssång på Varbergs Torg:

Auld Lang Syne

Varbergs Nyårshymn                                                Text: Magnus Gällblad Musik: Skotsk Folkvisa

Ett år har gått, nu står vi här, tillsammans du och jag,

och tänker på den tid som flytt, och på vår morgondag.

På vänner som vi haft en gång och vänner som vi har

och alla som vi möta får  under våra levnadsdar.

 

Och även om det känns som långt ifrån varann vi är

så finns det mer som enar oss, än håller oss isär.

Så tag en okänd hand i din, för det är bara då,

vi räcker hela vägen fram, ja dit som vi vill nå!

 

Så sjung en sång för kärleken, för vänskap som består.

Försök att göra mycket gott med livet som du får.

Låt glädjens toner fylla dig, till både kropp och själ

och låt oss vara människor som vill varandra väl.

Låt livets toner fylla dig, till både kropp och själ,

och låt oss vara människor som vill varandra väl.

 

30 november 2019:

Nyhetsbrev nov 2019

18 november 2019:

Toppenbra julklapp! Nu kan ni köpa biljetter till den stora festivalkvällen den 23 maj 2020. Finns på visitvarberg.se och Komedianten/Varberg under länken https://secure.tickster.com/ambevba65cc8tvg. Du kan även köpa över disk på Komedianten.

16 november 2019:

Du som är anmäld till körfestivalen 22-23 maj 2020 ??? har möjlighet att vara med på gemensamma körövningar i Varbergs Kyrka. Datum, tid kl 19.15 och ledare för övningarna kommer att vara:

22/4 och 29/4 Annika Werdelin, initiativtagare och körledare

6/5 Matts Johansson, sångpedagog

13/5 Gunno Palmqvist, dirigent

Välkommen!

9 november 2019

Härligt! Nu är det en bra bit över 1000 körsångare anmälda! Det betyder också att det är fullt och de som fr o m nu kommer in med sin anmälan läggs i en väntelista. Gäller både körer och pop up-sångare.

23 OKTOBER 2019

Här nedan finns en sammanställning av repertoaren för den stora konserten på lördagskvällen i Arena Varberg/Sparbankshallen.

Repertoar för festivalkören Blanka

7 oktober 2019

Härligt att vi fått in så många anmälningar till festivalen 2020. Du som körledare har fått information om att sända in en bild och en kortare text om din kör, vilka vi lägger upp på hemsidan här intill. Önskvärd storlek på bilden är 2048 x 1152 pixl. Ni som varit med 2017 och tycker att den bilden och texten är ok, ber vi dig meddela det.

Nyhetsbrev September:

Nyhetsbrev sept 2019

Observera att du i nyhetsbrevet också kan läsa om möjligheten att vara med och sjunga på den stora konserten om din egen kör inte anmälts. Som enskild sångare kan du anmäla dig till Popup-kören. Du får då tillgång till We are Voice-appen och till de öppna repetitioner som kommer att vara under våren. Längst ner här på sidan finns anmälningsunderlag. Det finns även under fliken Inbjudan/Anmälan.

Inbjudan till Popupkören

Noter och musikarrangemang

Ni som är anmälda till körfestivalen 2020 kommer att få noter via en app i mobiltelefon/läsplatta. Systemet är framtaget av företaget We are Voice, vilket BLANKA samarbetar med. http://www.wearevoice.se. Inloggningsuppgifter till We are Voice kommer då anmälningstidens gått ut.

Genom appen eller läsplattan kommer körledaren och körsångarna via körledaren enkelt att få tillgång till festivalrepertoaren. Man ska även via appen ladda ned noter till repertoaren i PDF-form. Tillgången till appen kommer att vara ca 9 månader.

Bakom We Are Voice står Simon Ljungman, Martin Rolinski och Fredrik Berglund.

Noter och ljudfiler via We are Voice

Förlängd anmälningstid!

Vi gläds nu åt att det kommer in anmälningar till festivalen 22-23 maj 2020! Härligt! Samtidigt har vi fått påstötningar om att det finns behov av att förlänga anmälningstiden eftersom många körer inte träffas innan i slutet av augusti början september. Sagt och gjort! Anmälningstiden är alltså förlängd till den 1 oktober 2019! Hjärtligt välkomna med Din och Din körs anmälan!

7 augusti 2019:

Nu droppar det in anmälningar till festivalen 22-23 maj 2020. Hjärtligt välkomna att sända in Din och Din körs anmälan. Du hittar Anmälningsblankett och inbjudan här nedan och under rubriken Inbjudan/Anmälan. Vi ser fram emot en festlig festival 2020! Som tidigare kommer ni att framträda med era egna körer på olika ställen i Varberg på fredagen, gemensam konsert på torget på fredagskvällen och stor konsert med artister och orkester på lördagskvällen. Välkomna!

11 maj 2019:

Nu är det klart! Förutom att vi får njuta av alla körsångare på olika platser i Varberg 22-23 maj 2020 kommer dessa att på scen på Arena Varberg få sällskap av Rickard Söderberg, Emmi Christensson och Jakob Antonér.

Anmälan körer till BLANKA Varberg Choir Festival 2020

Anmalningsblankett BLANKA Popupkören

 

Som ni ser har vi också en ny logga för 2020. Original av Jonas Ellborg, konstnär boende i Varberg. Jonas var också pappa till loggan för festivalen 2015 och 2017.

Fotografen som tagit alla bilder under rubriken Bilder 2017 är Stig-Magnus Thorsén.

Här är länken till biljettköp http://www.visitvarberg.se.

Om du behöver övernatta i Varberg – se bifogade info om hotell. Det finns också kartor med i filen

Boende varberg