Här presenteras alla 30 anmälda körer till körfestivalen 2022!

Apelvikshöjds Kyrkokör – Består av 53 personer och brukar sjunga vid årets stora högtider och vid sommar- och julkonsert. Vartannat år gör kören en resa tillsammans.Repertoaren består av många klassiska körstycken, men också visor och folkmusik. Brukar ha ett större projekt att arbeta med under terminen.

Askersunds Manskör – ”bildades 1907 och har genom åren fått ryktet som en av Sveriges bästa manliga körer. Ingen av  nuvarande medlemmar är dock ur den ursprungliga kören! Även om några av dem ser ut som de var det. Det finns ungefär 30 av oss, uppdelade rätt jämnt över fyra grupper baserat på musikaliskt utbud – första tenors, andra tenors, första bas och andra bas.Vi har inte en “typisk” konsert – det beror på tillfället. Även om vi inkluderar massor av traditionella och klassiska sånger – särskilt under våra advents- och jubileumskonserter. I övrigt är vi mest kända för våra rockklassiker.”

Birgittakören, Sävedalen – Birgittakören, Sävedalen, är en damkör med 20 medlemmar och bildades för mer än 20 år sedan. Kören sjunger främst sakral musik, men även profan finns med i deras stora repertoar som omfattar allt från klassisk till nyare musik och folkmusik.Kören, som leds av Brita Myreberg, ger ett par konserter om året i Sävedalens kyrka och medverkar för övrigt ofta i olika kyrkor och i andra sammanhang.

Boys Voice – Kören för nyfikna, musikintresserade och envisa killar 8–16 år som vill utveckla sin röst. Vi övar gehöret, jobbar med  rytmikövningar och musikteori. Varje körsångare får enskilda sånglektioner för sångerskan och sångpedagogen Karin Dahlberg. I Boys’ Voice sjunger vi både äldre och nyare sånger på olika språk. Vi gillar musikaliska utmaningar och har väldigt roligt tillsammans. Kören sjunger i Varbergs kyrka på gudstjänster och konserter några gånger per termin. Då och då uppträder gosskören på andra ställen och vi har aktivitetsdagar då vi både sjunger och hittar på roliga saker tillsammans. Körledare är Christina Wide och Louise Muhl. I somras spelade Boys’ Voice in en skiva tillsammans med Lerums gosskörer!

Carpe Vocalis, Skeneär en blandad kör som startade 2005 som en ”sjukhuskör” på Skene Lasarett men som ganska snart blev en fristående förening. Vi ordnar egna föreställningar och sjunger på olika tillställningar, t ex jubileer, invigningar, marknader etc. Vår repertoar är varierad. Vi blandar musik från när och fjärran, gammalt och nytt. Körledare är Magnus Ekman som har många års erfarenhet som musiker och körpedagog. Verksamheten genomsyras av alla medlemmars lika värde, sångglädje och gemenskap. Vi visar varandra respekt och alla ges möjlighet att göra sin åsikt hörd. Vi stärker och stöttar varandra så att vi individuellt och som grupp hela tiden utvecklas.

Carolikören – från Varberg – alla som tycker det är roligt att sjunga tillsammans med andra är välkomna. Sjunger för publik några gånger per år och ibland i gudstjänster i någon av församlingens kyrkor.

C.A.T. – Halmstadkören som sjunger högt och lågt med stor glädje, under ledning av Christina Angsvik Tarstad.

Chorus Veddige – en glad grupp körsångare som alltid har öppet för nya utmaningar! Är en kyrkokör men sjunger även på äldreboenden i Veddige. Valborgsmässoafton brukar också vara ett stående inslag för kören. Bildades 1941 så 2016 firade kören sitt 75-årsjubileum.

Concentus Kammarkör, Falkenberg – Startade 1979 och har i nuläget ca 25 aktiva medlemmar. För tillfället under ledning av Mats Börjesson och vi sjunger en mix av traditionell körmusik. 2016 års stora projekt var en Burt Bacharach-konsert. Medverkande solister samt musiker var Bernt Bengtsson, Beppe Wackelin, Bengt Ungberg och Torgny Söderberg. Våren -19 gjorde vi konserten Hasse & Tage i våra hjärtan, där vi framförde både välkända och mindre kända alster från deras stora musikrepertoar. Hösten -19 och våren -20 kommer vi att sha ett samarbete med Göran Palmkvist och Svenljunga Symphonic Band. Vi har deltagit i BLANKA Varberg Choir Festival både -15 och -17.

Frillekören – är en kör för alla och för alla åldrar. Vi har funnits i 10 år och sjunger olika genrer – under ledning av Staffan Bothzén på piano och Per Lehnberg på gitarr. Vi övar en gång i veckan på Löftadalens Folkhögskola och har några olika fasta engagemang under året. Vi hör hemma i Kungsbacka kommun i Frillesås och Åsa med omnejd.

Glumstenskören – grundades 1984 och har idag ca 30 medlemmar. Varje Valborg ger man en traditionell konsert vid Glumstenen i Glommens hamn som gett kören dess namn. En blandad kör med varierande repertoar. Förutom jul- och vårkonserter har man i 17 år rest till Globen och runt om i Sverige och sjungit på Läkarmissionens årliga konserter.

Goda Hopp, Varberg – Vokalensemblen Goda Hopp är en a cappella grupp som genom 25 år tillsammans sjungit allt från folkmusik, jazz, körlyrik och ABBA till Elvis, Beatles och Rolling Stones. Har också ett kontinuerligt samarbete med Varberg Big Band och deltog 2015 i BLANKA Körfestival i Varberg. Jobbar helst i projektform inför konserter, men uppträder också i andra sammanhang som på företagsevents och privata fester. Varje år ges julkonserter och 2016 medverkade i SVT:s luciamorgon.

Gospel Voices – Verksam i Värö-Stråvalla församling. Ett härligt  gäng med gospelmusiken i fokus, men även annan repertoar vid vissa tillfällen. Välkommen att vara med! Kören leds av Sten Rolandsson.

Göteborgs Konsertkör – Göteborgs Konsertkör (tidigare Konsertkör i Väst) är en av Sveriges största körer som vanligtvis samlar 150-200 sångare i varje projekt. Sedan 1995 genomför kören årligen två större projekt där musikhistoriens mest spektakulära och klassiska körverk framförs i konsertform med orkester och solister.

Laudatekören, Borgstena är för närvarande en damkör på ca 12 personer som sjunger 2-4 stämmor.

Lindbergakören – ”Körsång på enkel nivå, inga förkunskaper! Kom och umgås. Vi sjunger på äldreboenden, friluftsgudstjänster, allsångsträffar och även i kyrkan. Målgrupp är för dig som är senior eller dagledig. Vi träffas 15.00-16.00 varannan torsdag (jämna veckor). Drop in fika från 14.30. Plats: Vårt Hus i Trönninge. Anmälan: Kontakta Eva Johbarn, som är körledare.”

”LiTo-Kören” – Är Lindbergs församlings kyrkokör med runt 85 sångare och väntelista för att komma med, även bas- och tenorstämman….. Vi blandar sakralt med pop och visa, och arbetar ofta i projekt med olika gäster.

Mannskoret Örnen/Drammen, Norge -”Kunne du tenke deg å bli med i Mannskoret Ørnen? Glem det! Det er ikke nok å være mann. Det er ikke nok å kunne synge. Det er ikke nok å kunne gå i trapp og tygge tyggegummi på én gang. Her kreves kvalifikasjoner. Mannskoret  Ørnen provoserer hele det offentlige Norge.” – Denna manskör från Norge verkar vara en skojfrisk kör. Blir spännande!

Mellami, Varberg – En sång och instrumentalgrupp från Varberg med blandad repertoar.

Möllekören/Ljungbykören – Tisdagar klockan 10 samlas drygt 20 lite äldre personer på Träffpunkt Mölle i Falkenberg. Vi var med på en repetition. – Just det här att vi är många som sjunger tillsammans är väldigt roligt, säger Gudrun Dahlquist-Carlstedt, som var en av de som drog igång Möllekören. Leif Berntsson, en annan av körens medlemmar: – Har man en stor kör och stämmorna sitter så är det fantastiskt att stå mitt upp i det! Gertrud Lindberg var med första gången för en vecka sen:–Jag var jätteglad när jag kom hem – glädje i hela kroppen!

Nova Cantus, Varberg – ”Kören för dig som älskar att sjunga! Fokuserar på glädje, gemenskap och vågar släppa loss oavsett vem du är och vilka erfarenheter du har.” Körledare Therese Björneröd.

Nova-kören – Vi sjunger sånger av olika slag och har trevligt tillsammans. Sjunger sånger som följer kyrkoåret och framförs på gudstjänster i någon av våra kyrkor. Vi sjunger också olika kanon, visor, vårsånger och julsånger. Alla är välkomna, du som är van körsångare och även du som inte tidigare sjungit i kör. Kom gärna och prova en gång för att se hur det är. Det är bara att dyka upp en tisdag. Varmt Välkommen med i vår kör!

Plockepinn – Plockepinn är en liten damkör som består av 7 (ibland 8) damer i sina bästa år. Var tidigare medlemmar i Göteborgs Universitets Damkör, Stella Academica. Fortsatte att sjunga som studenter efter studietiden! Har en bred repertoar – allt från medeltida musik till Abba, även klassisk körmusik. Favoriter är Lucia- och Julsånger. Sjungit för ett fullsatt Artisten i Göteborg, på fester, bröllop och andra arrangemang som är trevliga! Firar 25 år 2019. Deltagit i Bornholms Körfestival och BLANKA 2017! Framåt jul hyr man en lokal, sjunger och serverar fika. Överskottet går till t ex Musikhjälpen!

Röstrum Göteborg – Kören Röstrum är en blandad kör från Göteborg med drygt 35 medlemmar. Kören startades under våren 1988 och har under körledare och körpedagog Magnus Ekman, utvecklats till en ambitiös amatörkör. Röstrum gör gärna musikaliska föreställningar där vi blandar sång, spex och några danssteg. Kören har gjort uppskattade turnéresor till Bryssel, Franska Atlantkusten, Italien, Prag, Schweiz, Holland, Spanien, England, Polen, Tyskland, Kroatien, Irland m m. Varje år sedan 1988 ger Röstrum en mycket omtalad luciakonsert tillsammans med sång- och instrumentalsolister i Göteborgs Domkyrka. Kören arrangerar sedan 2004 en stor utomhuskonsert på Valborgsmässoafton då alla körsångare i Göteborg med omnejd inbjuds att gemensamt sjunga de traditionella vårsångerna i en storkör (ca 400 körsångare), allt under ledning av Magnus Ekman.

Samkören – Är en fyrstämmig kör på 15 personer som älskar att sjunga. Denna gång är 6 personer med. Övar varje tisdag och närvaron är nästan 100%-ig. Kören har en spännvidd i åldrarna mellan 35-94 år. Är ett härligt, sammansvetsat gäng om har roligt ihop och gillar utmaningar.Sjunger mest sakralt, men även schlager och visor finns på vår repertoar. Deltog i Blanka festival 2015 och 2017. Ser fram emot att deltaga i vårens arrangemang.

Varberg Gospel – firade nyss 15 år och har gett ut två skivor; Oh happy day och Total praise. Inspiratör i kören är gospelsångaren Don E Sanders. Kören har ett 50-tal medlemmar, med gospelrepertoar. Elisabeth Willix är körledare.

Varbergs Kvartettsällskap – består i dag av drygt 40 aktiva sångare. Sjunger i alla möjliga olika sammanhang; på fester, vid begravningar och företagsevenemang, på äldreboenden, sjukhus, i kyrkor, när våren hälsas välkommen, när nationaldagen firas och i bland ger vi oss ut på stan och sjunger utan att någon bett oss. Repertoaren är mycket omväxlande vilket bidrar till det stora nöjet att sjunga i kör. Till det sistnämnda bidrar också i högsta grad vår dirigent Bengt Eckerdal som med stor kunskap, och galna infall, leder kören mot nya mål.

Varbergs Motettkör – En fyr- och flerstämmig vuxenkör. Repertoaren består av kyrkomusik från renässans till nutid med inslag av spirituals och jazz. Motettkören framför regelbundet stora kyrkomusikaliska verk med orkester i Varbergs kyrka. Kören ger också konserter utomlands.

Varbergs Vokalensemble – Vi behöver lite ljus och skönhet i livet. Varbergs Vokalensemble skapar skönsång. Sång som kanske skapar lite ro i sinnet hos dig som lyssnar. Louise Muhl är körledare för dessa ca 15 körsångare.

Vox Humana – Vox Humana är en profan kör med ca 50 medlemmar; sopraner, altar, tenorer och basar. Repertoaren är mycket blandad, med allt från snapsvisor och folkvisor till större verk. Har funnits i Varberg sedan 1983 och leds sedan hösten 2007 av Annika Werdelin. Vox Humana försöker hitta nya vinklar på att sprida glädje och sång i olika sammanhang. Julsång i centrum är ett återkommande evenemang. Du som är medlem hittar aktuell information på vår Facebooksida!

Popup-kören – 

Eva Dennefors, Varberg – sopran

Ann Ljungblom, Varberg – alt

Maj-Britt Linjer, Träslövsläge – sopran

Anita Arvidsson, Varberg – alt

Anders Linden, Varberg – tenor

Pernilla Andersson, Varberg – sopran

Anneli Westling, Varberg  – alt

Liv Linjer Fridefors, Falkenberg – alt

Amelie Willner, Varberg – sopran

Lena Stensson, Sibbarp – sopran

Mia Henriksson, Sibbarp – sopran

Inger Antonsson, Stockholm – sopran