VI SES I VARBERG! TILLSAMMANS!

Du och jag, och cirka 1000 körsångare till, och våra artister, bl a Emmi Christensson!

Vi träffas till Kristi Himmelfärdshelgen, alltså 27-28 maj 2022, i Varberg på BLANKA Varberg Choir Festival.
När vi var klara med Blanka 2017 bestämde vi oss att ha en tredje festival 2020, och den pausades först till 2021 men är nu pausad till 2022 pga corona-virusets framfart.
Inbjudan till körer när och fjärran skickades ut i mitten på maj 2019 och  drygt 1000 körsångare är anmälda. Noter är utskickade och vi hoppas givetvis att alla är med oss 2022.
Vi har bestämt vad vi ska sjunga och vi hade bjudit in en favorit, Rickard Söderberg, som hade tackat ja! Även till 2021! Men nu har vi fått beskedet att han tyyvärr befinner sig på annat uppdrag 2022, och söker därför en bra ersättare.

Dessutom är en annan favorit förhoppningsvis med oss som planerat, Emmi Christensson – uppskattad sopran/musikalartist från bl a The Phantom of the Opera och Les Misérables!

BLANKA hälsar också Jakob Antonér välkommen! Jakob är känd för många i Varberg. Inte minst som bassångare i Kammarkören, sedan många år. Och ett antal solistframträdanden bl a ihop med Kammarkören. Trots sin ungdom, 28 år, har han hunnit med en hel del på väg till sitt karriärmål, att sjunga på de stora operascenerna.

En professor håller i taktpinnen

Alla vi 1000 sångare som ska uppträda på stora festivalkonserten vid Blanka Varberg Choir Festival 2021 kan känna oss lugna. Vi är i trygga händer. Dirigent är nämligen Gunno Palmquist, musikprofessor och musikledare av bl a Varbergs Kammarkör.  Han har varit lärare i körsång och ensembleledning, och utbildat många kördirigenter genom åren på Göteborgs Universitet, Högskolan för scen och musik, och på Ingesunds Musikhögskola. Han har också varit ledare för ett flertal körer och ensembler i Västsverige. Hans huvudinriktning är vokal men även instrumental. Gunno rör sig ledigt i olika sorters musik som jazz eller klassisk musik från olika århundraden inkl. nutida musik. 

We are Voice

We Are Voice, en app som blir en händig hjälp på telefonen, och som gör det enklare för dig att träna in din stämma i de körverk vi ska sjunga tillsammans.

—————

För er som inte varit med på BLANKA förut kan vi berätta att fredag eftermiddag och lördag förmiddag ger körerna  egna konserter centralt i stan. På fredag kväll har vi en gemensam invigningssjungning på torget. Grand Finale blir den stora konserten på Arena Varberg/Sparbankshallen med efterfest. Så har det varit hittills, men hur  det blir med de större konserterna kommer Folkhälsomyndigheten givetvis nu också att påverka.

Välkommen!

Kommittén för BLANKA

Foton:

Körer/Stig-Magnus Thorsén

Emmi Christensson/ Per Kristiansen

Logotype: Jonas Ellborg